Retourneren

1. Als consument heeft u 14 dagen lang het recht om te beslissen dat u de goederen of diensten die u bij ons gekocht heeft, niet wil houden. 
  • De termijn van 14 dagen gaat in vanaf de levering (voor de aankoop van goederen) 
  • ofwel vanaf het sluiten van de overeenkomst (voor de aankoop van diensten)

U kan uw bestelling dan terugsturen, zonder betaling van een schadevergoeding en zonder dat u hiervoor een reden moet geven (de verzendkosten hiervoor betaalt u zelf).

2. U moet de goederen naar ons terugsturen binnen 14 dagen nadat u ons heeft laten weten dat u de overeenkomst wenst te herroepen. De kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor uw rekening.

3. U kan de goederen retourneren via de post of een koerier. Het retour-adres is: ESSA TERRA - Vossenhoek 4 - B-9550 Sint-Lievens-Esse. We raden u aan om een traceerbare verzendmethode te kiezen zodat de verzending kan bewezen worden.

4. We betalen u de volledige aankoopprijs terug binnen 14 dagen nadat we uw bestelling hebben teruggekregen of nadat u heeft aangegeven dat u de overeenkomst wilt herroepen, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. De terugbetaling omvat de leveringskosten, tenzij u bij uw bestelling een andere leveringswijze hebt gekozen dan de door ons aangeboden  goedkoopste standaardlevering. De terugbetaling gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u zelf heeft betaald.

5. Tijdens de eerste 14 dagen na de levering verwachten we dat u zorgvuldig omgaat met de bestelling en de verpakking. Als u de goederen nog wil kunnen terugsturen, mag u ze enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of u het goed wenst te behouden (zoals u in een winkel zou kunnen doen). Teruggestuurde goederen mogen bijvoorbeeld gepast, maar niet gebruikt zijn. Als u de goederen terugstuurt, moet dit gebeuren met alle geleverde toebehoren, in de originele staat, indien mogelijk samen met de originele verpakking, en rekening houdende met onze instructies.

Als u verder gaat dan nodig was om de eigenschappen van de goederen te kunnen beoordelen en het goed is hierdoor in waarde verminderd, dan kunnen we een evenredige waardevermindering toepassen bij de terugbetaling.

6. De consument heeft geen recht op herroepingsrecht in de volgende gevallen: de geleverde goederen zijn vervaardigd volgens de specificaties van de consument of duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn

7. Om uw herroepingsrecht snel en correct uit te oefenen, kan u het hieronder vermelde formulier invullen en dit mailen naar info@essaterra.com ofwel opsturen naar ESSA TERRA - Vossenhoek 4 - B-9550 Sint-Lievens-Esse. Wij zullen u per e-mail een ontvangstbevestiging van uw herroeping sturen.